Militza

Brugge, langs de Damse Vaart

Uw welzijn is
even belangrijk
als uw
gezondheid

Voor beide aspecten trachten wij een omkadering te bieden die u de nodige gemoedsrust en comfort brengt.

Of het nu gaat om de service of de medische dienstverlening, of gewoon het aanbieden van een woonomgeving, onze betrachting is om ervoor te zorgen dat er een aangepast pakket samengesteld wordt dat perfect beantwoordt aan uw verwachtingen of noden.

Respect en zelfredzaamheid

Ouder worden brengt soms angsten met zich mee. Wat kan ik verwachten van mijn verdere leven? Hoe zal ik het redden als er mij iets overkomt? Zal er voldoende hulp aanwezig zijn? Maar ook, kan ik mijn onafhankelijkheid behouden?

Respect voor onze residenten dragen wij als basiswaarde hoog in het vaandel. Wanneer u ouder wordt, hoeft dat niet te betekenen dat u uw leven verliest zoals u dat steeds gekend hebt. Wij bieden u een woonomgeving aan die werd ontworpen vanuit onze jarenlange ervaring. Maximale zelfredzaamheid staat steeds voorop.

Maximale zelfredzaamheid vertaalt zich in eigen keuzes waarmaken op uw eigen tempo. U eet wanneer u wilt, u vraagt om hulp wanneer u dat nodig acht. U behoudt uw zelfstandigheid.

Wij voorzien
365 dagen per jaar,
7 dagen op 7 en 24 uur
per dag
een zorgpermanentie
Julie (verpleegkundige)

Zorg op maat

Zorgverlening voor senioren is onze hoofdactiviteit.

Wij bieden een woonomgeving met alle mogelijke omkaderende dienstverlening die het leven van onze residenten zo aangenaam en comfortabel mogelijk moet te maken.

Dit doen we in een perfect daarop afgestemde infrastructuur, die opgetrokken werd volgens de meest moderne normen.

Thuisverpleging

Vanuit onze jarenlange ervaring in de zorgsector kunnen wij perfect inschatten welke medische en paramedische omkadering in de ouderenzorg nodig is.

Van het dagelijks aanleveren van medicatie tot palliatieve begeleiding, alles op medisch en paramedisch vlak is mogelijk. U heeft geen zorgen. Wij staan u bij waar nodig.


Klik hieronder voor meer info over:
  • Zorgprofielen

  • Palliatieve zorgen

  • Medische begeleiding en medicatie

Dankzij mijn dagelijkse oefeningen
blijf ik fit en gezond.
Mevr. Van de Calseyde (resident)

Kinesitherapie

Door in beweging te blijven, zorgt u ervoor dat u zich goed voelt. Op oudere leeftijd is dit niet steeds makkelijk, maar onder begeleiding van onze kinesisten helpen wij u graag met een gepersonaliseerd programma.

24u/7d permanentie

Wij voorzien 365 dagen per jaar, 7 dagen op 7 en 24 uur per dag een zorgpermanentie in het gebouw.

Deze wordt aangevuld met een aanwezigheid van verplegend personeel gedurende een groot deel van de dag.

Zo bent u gerust dat er steeds iemand aanwezig is om u binnen de kortst mogelijke tijd van slechts een paar minuten te helpen, mocht dit nodig zijn.

close
  • Zorgprofielen
  • Palliatieve zorgen
  • Medische begeleiding en medicatie

Zorgprofielen

Op latere leeftijd zorgt de gezondheidstoestand er vaak voor dat medische en/of paramedische ondersteuning nodig is.

Aan de hand van de Katz-schaal (= schaal om de zorgbehoefte te meten aan de hand van een aantal criteria o.a. wassen, kleden, continentie, ...) wordt een score toegekend aan de resident. De score kan gaan van 0 (volledig zelfstandig bij alle handelingen of slechts lichte hulp vereist) tot C en C palliatief.

De hoeveelheid hulp die een patiënt kan krijgen, wordt bepaald door de graad van zorgafhankelijkheid. Er is een financiële tussenkomst voorzien vanuit het RIZIV via derde betalersregeling, en dit afhankelijk van de score op de Katz-schaal.

Naarmate de zorgbehoefte verhoogt, kan ons verpleegkundig team u ondersteunen bij een wekelijkse douche, een dagelijks toilet tot palliatieve begeleiding (zie verder). Ook kan u terecht bij onze verpleegkundigen voor een inspuiting, wondzorg,...

Palliatieve zorgen

Gekomen aan de avond van het leven, is de omgeving om afscheid te nemen vaak bepalend voor de herinneringen.

Vaak worden senioren in de laatste fase van hun leven alsnog gedwongen om naar een rusthuis of ziekenhuis te verhuizen.

Wij streven ernaar om onze residenten ook in deze moeilijke momenten te kunnen helpen, en staan met ons medisch team en palliatieve verpleegkundigen klaar om u en uw familie op te vangen.

De palliatieve begeleiding bestaat enerzijds uit pijnbestrijding en behandeling van andere lichamelijke klachten, maar schenkt anderzijds eveneens de nodige aandacht aan de psychosociale en spirituele aspecten van ziek zijn en sterven.

Medische begeleiding en medicatie

Uw vertrouwde huisarts kan in onze residentie uw medische begeleiding verderzetten. Indien uw huisarts, omwille van de afstand, u niet kan volgen naar onze residentie, dan bent u vrij een andere arts te kiezen. U bespreekt met uw huisarts wanneer en hoe vaak hij/zij zal langskomen.

Indien uw medicatieschema te complex is, het moeilijk is om de tabletten uit de blisters te duwen, … dan kan u beroep doen op ons om u te helpen met uw medicatie. Uw huisarts geeft de richtlijnen aan de verpleegkundige van dienst door, zodat de zorg en medicatie kan aangepast worden. De medicatie op voorschrift wordt diezelfde dag nog (in dringende gevallen) of ten laatste de dag nadien (in niet-dringende gevallen) aan de resident bezorgd.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
Verstuur
*verplichte velden

Liggingsplan